default-header
HomeBlogsWaar collega’s meer dan alleen medewerkers zijn

Waar collega’s meer dan alleen medewerkers zijn

Even voorstellen: Marlin Voesten, 40 jaar jong en moeder van twee prachtige kinderen. Buiten haar werk geniet ze van quality time met haar gezin, met af en toe een heerlijk dagje uit of kan ze enorm ontspannen met een leuke film of serie. Marlin is inmiddels bijna een jaar werkzaam bij Lenssen Advies en heeft haar weg gevonden als HR en Salarisadviseur. 

Lenssen Advies, een accountantskantoor met vijf vestigingen in Limburg, biedt ondernemers persoonlijke ondersteuning en expertise om te excelleren. Hun focus ligt op het ontzorgen van klanten door proactief te zijn. Ze streven naar duurzame relaties en innovatie, waarbij ze beloften waarmaken. Als je op zoek bent naar een partner die je helpt je tijd beter in te delen en je te ondersteunen bij het behalen van jouw doelen, dan is Lenssen Advies de juiste keuze. Voor Marlin is dit de ideale plek om te werken. 

“Ik voel me als gelijke behandeld door mijn collega’s, wat resulteert in een bijzonder prettige werkomgeving.  

“Wat maakt Lenssen Advies zo bijzonder?” vraag je je misschien af. Volgens Marlin draait alles om persoonlijke aandacht. We kennen elkaar allemaal, zowel intern als onze klanten. Geen lange lijnen of ingewikkelde structuren  

“Je leidinggevende is gewoon een collega die op de afdeling werkzaam is. Daarnaast is het een fijne coach voor de dagdagelijkse werkzaamheden.” 

De hiërarchie is niet voelbaar; we werken in een platte structuur waarbij iedereen gelijkwaardig is. Dit maakt Lenssen Advies niet alleen een geweldige plek om te werken, maar ook een unieke ervaring waarbij je echt het verschil kunt maken. 

Van PDL-Diploma naar Salarisadministratie 

Na het behalen van haar PDL-diploma heeft ze bewust gekozen om de wereld van salarisadministratie in te duiken. Haar dagelijkse taken en verantwoordelijkheden bestaan voornamelijk uit klantencontact, administratieve taken en het ontzorgen van klanten. De meeste voldoening haalt Marlin uit het zien van blije klanten.  

“Niets is zo bevredigend als het kunnen en durven zetten van dat extra stapje, waardoor een klant tevreden is. Dat geeft echt een goed gevoel.” 

Wat Marlin het leukste vindt aan haar werk? Dat is de gezelligheid op de afdeling en de toegevoegde waarde die ze kan bieden aan de klanten. Geen dag is hetzelfde, en juist dat maakt het werk zo boeiend. In de salariswereld is Marlin van alle markten thuis, van A tot Z. Het is niet simpelweg een kwestie van op een knop drukken om alle salarissen te verwerken. 

Benut de kansen 

Lenssen Advies biedt volop mogelijkheden voor professionele ontwikkeling en groei. De Lenssen Academy, interne kennisdeling, de kansen liggen voor het grijpen.  

“Kansen worden je geboden, maar het is aan jou om ze te grijpen. Verlies jezelf niet uit het oog; werk aan jezelf en laat geen kans onbenut.” 

De collega’s maken echt het verschil 

Voor Marlin was de persoonlijke benadering en het warme welkom doorslaggevend om voor Lenssen Advies te kiezen. Het smoelenboek op de website gaf haar een goed gevoel, alsof ze haar toekomstige collega’s al kende voordat ze zelfs maar was begonnen.  

De werkomgeving bij Lenssen Advies wordt gekenmerkt door authenticiteit en ondersteuning. Er is ruimte om te leren en te groeien, het buddy-systeem waardeert Marlin enorm. Deel uitmaken van werkoverleg, maakt je ook onderdeel van het team. Maar wat echt het verschil maakt, dat zijn de mensen.  

“Collega’s die er voor je zijn, naar je luisteren en met je meedenken. De mensen zijn echt menselijk bij Lenssen Advies.” 

De bedrijfscultuur draagt bij aan een gevoel van motivatie en betrokkenheid, waarbij openheid en gezelligheid voorop staan. De informele momenten, zoals gezamenlijke lunchpauzes en leuke uitjes, dragen bij aan een positieve werksfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn. 

Een positieve werksfeer 

Collegialiteit staat centraal binnen het team van HR en Salarisadministratie. Zonder goede samenwerking is er geen stabiliteit en kunnen we onze klanten niet optimaal bedienen. Wanneer iemand een paar dagen vrij of ziek is, wordt dit probleemloos opgevangen, waardoor er geen werk blijft liggen en we met een tevreden gevoel weer terugkomen op het werk. 

Marlin draagt zelf bij aan een positieve en ondersteunende werkomgeving door haar enorm positieve instelling.  

“Ik geloof dat een fijne werkomgeving leidt tot positiviteit, en daarom laat ik me niet beïnvloeden door eventuele negativiteit van anderen. Mijn enthousiasme voor het werk en mijn positieve instelling dragen bij aan een prettige sfeer op de werkvloer.” 

Iedereen zet een stap extra tijdens drukke periodes, zoals de jaarovergang. Maar Marlin zorgt ook voor gezelligheid op kantoor. Zoals net voor kerst, met het introduceren van de kersttruiendag. Er heerste een gevoel van saamhorigheid op kantoor, waarbij alle afdelingen meededen. Het zijn deze kleine momenten en gebaren die de werkomgeving bij Lenssen Advies zo bijzonder maken. 

Voor de toekomst ziet Marlin verdere groei en uitbreiding voor Lenssen Advies. Persoonlijk klantencontact staat hoog in het vaandel, waarbij we streven naar een persoonlijke benadering door klanten op te zoeken en face-to-face gesprekken te voeren. Daarnaast wordt er dagelijks gewerkt om de processen verder te professionaliseren en digitaliseren om efficiënter te werken, zodat we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. 

“Mijn persoonlijke doel is om door te groeien naar een senior rol, waarbij ik nieuwe junioren kan begeleiden en mezelf verder kan ontwikkelen. Ik hoop mijn ervaring te vergroten door complexere taken op me te nemen en samen te werken met collega’s om onze doelen te bereiken.” 

Kies voor groei: word salarisadviseur bij Lenssen Advies 

Waarom zou iemand moeten overwegen om bij Lenssen Advies te solliciteren als salarisadviseur? Het antwoord is simpel: hier liggen uitdagende kansen voor groei en toegevoegde waarde. Lenssen staat open voor verbeterslagen in hun processen en zoekt naar dynamische individuen die hieraan willen bijdragen. Als jouw kracht ligt in het maken van verbeterslagen binnen een organisatie, dan vind je hier een bijzonder interessant project om aan te werken. Lenssen biedt niet alleen een baan, maar een kans om jezelf te ontwikkelen en een positieve impact te hebben binnen een gedreven team. 

Ben je geïnteresseerd in een carrière bij Lenssen Advies? Aarzel dan niet om contact op te nemen of te solliciteren via recruitment@lenssenadvies.nl. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in ons team! 

Marlin Voesten - Lenssen Advies

Geschreven door Marlin Voesten, HR en loonadviseur
Gepubliceerd op donderdag 14 maart 2024

Terug naar overzicht