default-header
HomeBlogs“Ik vind het mooi om te zien hoe ikzelf en anderen succesvol kunnen doorgroeien.”

“Ik vind het mooi om te zien hoe ikzelf en anderen succesvol kunnen doorgroeien.”

Bart Crienen is 29 jaar oud en woont sinds kort samen met zijn vriendin in Maasbree. In zijn vrije tijd is hij een fanatiek sporter. Hij houdt van padellen, voetballen, fitnessen, hardlopen en wielrennen. Zijn droom is om ooit een triatlon te volbrengen. Naast sport geniet Bart er ook van om zijn vrije tijd met vrienden en familie door te brengen. Of het nu op een terras is, op een festival, of bij een leuke activiteit, hij is er graag bij. Daarom mag hij ook de kwartaalborrels van vestiging Helden organiseren. Bart werkt sinds 2017 bij Lenssen Advies, waar hij inmiddels de rol van senior assistent accountant vervult.

Bart kwam bij Lenssen Advies terecht via contacten in Maasbree. Na een kennismaking begon hij met een traineeship van drie maanden. “Er is veel veranderd in de onboarding sinds mijn eerste jaar,” zegt Bart, die actief heeft bijgedragen aan deze verbeteringen. Bart vond het destijds minder goed lopen. Hij had vooral meer behoefte aan directe begeleiding. Desondanks heeft hij nu zijn plek helemaal gevonden.

“Het team in Helden groeit gestaag, inclusief nieuwe kennis en leergierige starters, ik voel me hier helemaal op mijn plek.”

Uitdagingen en successen in een dynamische werkomgeving

Wat Bart het meest waardeert aan Lenssen Advies als werkgever is de vrijheid om zijn eigen richting te bepalen en te groeien naar waar hij zelf naartoe wil. Bij Lenssen Advies krijg je eerder klantcontact en wordt eigenaarschap gestimuleerd, wat bij andere kantoren vaak minder het geval blijkt te zijn. “Mijn coach helpt mij enorm en staat open voor mijn wensen en adviezen” vertelt Bart.

“Hoe harder je werkt, hoe meer je kunt groeien. Je moet jezelf bewijzen,
maar je krijgt er ook wat voor terug.”

Als senior assistent accountant geniet Bart van de diversiteit in werkzaamheden en het coachen van het team. Hoewel het niet direct in zijn functiebeschrijving staat, is hij hier dagelijks mee bezig. Hij doorloopt samen dossiers met assistenten en geniet van de samenwerking met collega’s.

“Door het traject van junior, medior en senior te doorlopen, weet ik precies wat nieuwe medewerkers doormaken. Ik ben nu goed in staat om mensen op te leiden vanaf het begin.”

De diverse klanten en vraagstukken maken het werk boeiend. Toch brengt zijn werk ook uitdagingen met zich mee. Naarmate hij meer ervaring opdoet en meer verantwoordelijkheid krijgt, groeit ook de druk. De verwachtingen van klanten worden hoger en de vraagstukken moeilijker. Ondanks de tijdsdruk geniet Bart van de successen die hij behaalt. “Ik ben een mensenmens. Een complimentje van een klant waardeer ik enorm,” zegt Bart.

In de schoenen van Bart

Als collega omschrijft Bart zichzelf als behulpzaam en een echte teamplayer. Hij houdt van een grapje en is een sfeermaker, maar kan ook serieus zijn wanneer dat nodig is. Hij staat altijd voor iedereen klaar. Klantgerichtheid en meedenken zijn sterke punten van Bart in zijn rol. Hij zegt nooit “nee, dat gaan we niet doen” maar bedenkt altijd hoe het beste resultaat behaald kan worden in de ogen van de klant. Klanten waarderen het goede contact en de relatie die hij met hen onderhoudt.

Bart werkt voortdurend aan zijn ontwikkeling, vooral in zakelijk contact en professionaliteit richting klanten.

“Het is belangrijk om niet alleen vriendelijk te zijn, maar echt als adviseur op te treden. Soms moet je ‘nee’ zeggen, of juist aangeven dat we het op mijn manier gaan doen. Ik leer om niet altijd met anderen mee te lopen maar juist mijn eigen koers te bepalen.”

Zijn vaardigheden in klantgesprekken zijn aanzienlijk verbeterd door deze aanpak.

Groeimogelijkheden bij Lenssen Advies

Lenssen Advies biedt Bart goede steun en mogelijkheden voor professionele groei. Je speelt zelf een grote rol in je groei en hebt doorzettingsvermogen nodig. “Hoewel kritiek soms lastig is, wordt je wel altijd goed ondersteund in je plannen en worden de mogelijkheden je aangeboden”, aldus Bart. Hij heeft ook veel geleerd van de kleinere klanten. Hij vindt het mooi om te zien hoe hijzelf kan groeien binnen de organisatie en anderen ook. Bart draagt daarnaast actief bij aan het ontwikkelen van het kantoor in Roermond, een rol die hem veel leermomenten biedt door samen te werken met nieuwe collega’s en het implementeren van het Lenssen DNA. Hij legt uit: “Joris vroeg of ik wilde helpen om de Lenssen DNA te implementeren, gericht op het klaarstaan voor vragen en het oplossen van problemen. Dit omvat het overzetten van programma’s en bieden van ondersteuning. Ik focus sterk op het persoonlijke aspect. Het proces verloopt inmiddels goed; we bouwen snel sterke relaties op die passen binnen Lenssen.”

Van gezellige kerstborrels tot carrièreperspectieven

Memorabele momenten bij Lenssen Advies zijn voor Bart vooral de gezellige kerstborrels en uitjes, zoals naar de kermis in Panningen. Ook de open sfeer op kantoor en het succes van gecompliceerde trajecten blijven hem bij. Hij wil doorgroeien, hoewel hij nog niet precies weet in welke rol. Hij streeft ernaar de AA-titel te behalen en een volwaardig adviseur bij het corporate finance team te worden. Zijn ambitie is om zich te specialiseren en door de toepassing van data en digitale oplossingen nog meer waarde toe te voegen voor klanten en de samenleving.

Bart heeft ook enkele tips voor nieuwe of toekomstige medewerkers bij Lenssen Advies.

“Probeer zoveel mogelijk te leren en je eigen route te bepalen. Kijk naar het bredere plaatje en focus niet op één ding. Neem feedback ter harte en doe er wat mee. Gedij in een team, accepteer hulp en stel vragen. Maak je niet te druk; met hard werken komt het altijd goed.”

Tot slot wil Bart graag delen dat Lenssen Advies altijd op zoek is naar leuke nieuwe collega’s. Het team is geweldig en er is voor iedereen een plekje en een rol weggelegd. Als dit je aanspreekt, kijk dan zeker eens naar onze openstaande vacatures en ontdek hoe ook jij kunt gedijen bij Lenssen Advies.

Ben je geïnteresseerd in een carrière bij Lenssen Advies? Aarzel dan niet om contact op te nemen of te solliciteren via recruitment@lenssenadvies.nl. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in ons team! 

Bart Crienen - Lenssen Advies

Geschreven door Bart Crienen, Assistent-Accountant
Gepubliceerd op maandag 24 juni 2024

Terug naar overzicht