default-header
Home BI en procesoptimalisatie

BI en procesoptimalisatie

Business intelligence is gericht op het verzamelen en analyseren van informatie. Deze informatie kan betrekking hebben op klanten, beslissingsprocessen, concurrentie, markttoestand en algemene economische, technologische en culturele trends. Het hoofddoel van BI is het verkrijgen van beslissingsondersteunende informatie (intelligence).

Het doel van business intelligence is afgeleid van de strategie: het bedrijfsdoel of een missionstatement. Deze doelen kunnen gebaseerd zijn op de korte termijn in de vorm van bijvoorbeeld kwartaalcijfers. Op de lange termijn kun je denken aan de vergroting van het marktaandeel en het creëren van aandeelhouderswaarde. Business intelligence wordt beschouwd als de opvolger van het management dashboard. Dit dashboard bieden wij in de basis aan voor iedere ondernemer.

Een speciale variant van business intelligence is location intelligence. Hierbij worden aan de hand van de ruimtelijke component die bij meer dan 80% van alle bedrijfsgegevens aanwezig is de bedrijfsgegevens op een kaart geprojecteerd. Dankzij het groeiende ruimtelijke bewustzijn (mede door toedoen van Google Maps en routenavigatiesystemen) neemt deze variant van business intelligence in een snel tempo toe, ook omdat location intelligence nuttige inzichten oplevert.

Kunnen wij jou van dienst zijn op gebied van BI en procesoptimalisatie?
BI en procesoptimalisatie