default-header
HomeBelastingadviesFinanciële en estate planning

Financiële en estate planning

Onze medewerkers gaan altijd voor het beste resultaat en ondersteunen jou op zowel privégebied als in je onderneming graag bij het maken van een financiële en estate planning.

Het opstellen van een financieel plan vraagt om vakkennis. Door middel van een financiële planning maken onze adviseurs een langjarige doortelling van jouw verwachte inkomens- en vermogens ontwikkeling. Deze doortelling wordt gebaseerd op ontwikkelingen uit het verleden, voorzieningen welke je reeds hebt getroffen en actuele plannen en verwachtingen. Onderdeel van financiële planning is estate planningEstate planning betreft het overdragen van vermogen op de volgende generatie, waarbij de ‘kunst’ is om zo min mogelijk belasting af te hoeven dragen.

Je financiële toekomst inzichtelijk

In de praktijk zien we vaak dat zowel ondernemers als particulieren niet inzichtelijk hebben wat ze precies geregeld hebben voor hun oude dag en welke gevolgen grote besluiten hebben op hun financiële situatie. Daarnaast wordt vaak onvoldoende nagedacht over onplezierige situaties zoals overlijden of het onverhoeds langdurig arbeidsongeschikt geraken. Om deze reden adviseren wij om een financiële planning op te stellen.

Veel behandelde vragen in deze planning zijn:

  • Kan ik eerder stoppen met werken?
  • Past mijn testament nog bij mijn huidige leefsituatie?
  • Dien ik nu meer geld aan de kant te zetten om later van een zorgeloze oude dag te kunnen genieten?
  • Wanneer zou ik het beste mijn onderneming over kunnen dragen en welke voorbereidingen dien ik hier nu voor te treffen?
  • Heb ik nog voldoende inkomen wanneer ik onverhoeds langdurig arbeidsongeschikt raak?
  • Wat zijn de financiële gevolgen wanneer één van ons plots komt te overlijden?
  • Zal ik mijn spaargeld aanwenden om mijn hypotheek deels af te lossen?
  • Kom ik later in de knoop wanneer ik nu een grote gift aan mijn kinderen doe?
Financiële en estate planning

Aan de hand van onze financiële planning geven wij jou het nodige inzicht om dergelijke vragen te beantwoorden en ook daadwerkelijk een plan te vormen. Concreet leidt dit tot acties als het updaten van het testament, het premievrij maken van pensioenproducten en het inzetten van een gericht verkoop- of overdrachtstraject van jouw onderneming. Vervolgens evalueren we in de opvolgende jaren in hoeverre de werkelijkheid zich voltrekt als voorzien en sturen we indien nodig bij.

Kortom: met gerichte aandacht zorgen wij ervoor dat jij als ondernemer duidelijkheid en rust krijgt. Wij voorzien jou van een document waardoor je, indien nodig, zelf direct actie kunt ondernemen. Onze financiële planning zorgt ervoor dat je rustig en vol vertrouwen de toekomst tegemoet ziet!

Kunnen wij jou van dienst zijn op gebied van financiële en estate planning?
Benieuwd hoe jouw toekomst er financieel uit ziet? Wij helpen je graag verder.
Benieuwd hoe jouw toekomst er financieel uit ziet? Wij helpen je graag verder.

Benieuwd hoe jouw toekomst er financieel uit ziet? Wij helpen je graag verder.

Benieuwd hoe jouw toekomst er financieel uit ziet? Wij helpen je graag verder.

Roel Beerkens

Specialist overname en bedrijfswaardering