default-header
HomeBlogs“Vanaf dag één wordt er gekeken wat er bij je past als persoon en wat je leuk vindt”

“Vanaf dag één wordt er gekeken wat er bij je past als persoon en wat je leuk vindt”

Toen Femmie Derks (22) 1,5 geleden bij Lenssen Advies binnenstapte, had ze nooit verwacht te staan waar ze vandaag de dag staat. Femmie studeerde 2,5 jaar HR-management, maar begon te merken dat ze veel meer energie kreeg van de financiële vakken. Haar ouders werken al jaren in de administratie en daarom riep Femmie altijd – zoals echte pubers dat doen – dat ze zeker niet hetzelfde pad zou bewandelen. Toen ze echter via haar moeder toch op gesprek ging bij Lenssen ging er een wereld voor haar open. Nu gaat ze 4 dagen in de week met veel plezier naar haar werk en studeert ze 1 dag in de week deeltijd Accountancy aan de Avans Hogeschool in Breda. 

De Castenrayse Femmie werkt – hoe kan het ook anders – op onze locatie in Venray als Junior Assistent Accountant. Ze houdt zich bezig met de tussentijdse cijfers, jaarwerk en fiscale aangiftes van onze klanten. Femmie: “In ons jonge team voel ik me echt thuis. Ik kan mezelf zijn en er heerst een informele sfeer waarin je ook dialect tegen elkaar kan praten. Dan kan het gaan over serieuze zaken, maar ook over het weekend.” Vooral de afwisseling in haar functie ervaart ze als erg prettig. Als ze spreekt met vriendinnen uit de sector merkt ze dat de verantwoordelijkheden die ze bij Lenssen Advies krijgt veel uitgebreider zijn. “Ik hoor dat vriendinnen alleen maar bezig zijn met boeken of met jaarwerk, maar ik ben juist met alles bezig. Ik heb in 1,5 jaar zo bizar veel geleerd. Meer dan in mijn 2,5 jaar voltijd HR-opleiding. Dat komt écht doordat ik in de praktijk leer en mag uitvoeren” aldus Femmie. 

“Vanaf dag één wordt er gekeken wat er bij je past als persoon en wat je leuk vindt”

Op het begin was het wel wennen voor, de toen nog 20-jarige, Femmie. Ze ging vanuit de schoolbanken naar bijna fulltime aan de slag. Inmiddels weet ze niet meer beter en vind ze het juist prettig dat het hele team ervoor gaat om een grote klus af te maken. De teamspirit zorgt er ook voor dat er geen 9 tot 5 mentaliteit heerst. Wel is er altijd voldoende ruimte om rust en vakantie te pakken. Die goede balans tussen werk en privé is voor haar dan ook belangrijk. 

Het leukste aan haar werk vindt Femmie het persoonlijke karakter van Lenssen Advies en de kansen die ze krijgt. “De ambities die ik heb, worden bij Lenssen Advies serieus genomen. We hebben drie keer per jaar “goede gesprekken” waarin we kijken waar je naartoe wilt groeien en wat je hiervoor nodig hebt. Ik heb daardoor nu een cursus Time Management gehad, krijg steeds meer verantwoordelijkheden en we kijken ook al vooruit naar de verdere toekomst. Ze kijken niet alleen naar het werkgedeelte, maar naar wat echt past bij mij als persoon.”

En waar we Femmie dan over een aantal jaar terugzien?
Als Assistent- Accountant en veel aan de slag om klanten te ontzorgen. Ze wil een vast aanspreekpunt voor de klanten zijn. Wij kijken er al naar uit!

Ann Daeseleire - Lenssen Advies

Geschreven door Ann Daeseleire, HR Consultant
Gepubliceerd op dinsdag 15 november 2022

Terug naar overzicht