default-header
HomePersoneelVerzuim

Verzuim

Verzuim is een gegeven waar iedere ondernemer op den duur met te maken krijgt. Onze adviseurs staan voor je klaar om jou bij te staan op het gebied van verzuimadvies. Verzuimadvies richt zich op het beperken en beheersen van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Als vervanger van de reguliere arbodienst coördineren wij vanuit onze partner Regio-HR de verzuimbegeleiding en sturen het re-integratie activiteiten aan. Verzuimadvies is er zowel voor kleine als (middel)grote ondernemingen en organisaties.

Eén centraal aanspreekpunt

In tegenstelling tot de reguliere arbodienstverlening hanteert verzuimadvies het casemanagementconcept. Dat wil zeggen dat één casemanager aanspreekpunt is voor werkgever en werknemer, de contacten onderhoudt met derden (zoals psychologen) en toezicht houdt op administratieve processen. Werken met een vaste contactpersoon is overzichtelijk en efficiënt en het neemt jou als werkgever veel werk uit handen.

Demedicalisering: efficiënt en kostenbesparend

Veel ziekmeldingen hebben een niet-medische oorzaak. In het casemanagementconcept van Regio-HR staat demedicalisering dan ook centraal. De casemanager is het eerste aanspreekpunt en niet de bedrijfsarts. Hierdoor komen ‘zieke’ werknemers alleen bij de bedrijfsarts terecht als er een medische oorzaak voor hun verzuim is. Dit voorkomt onnodig thuiszitten, verkort de duur van het verzuim en bespaart (onnodige medische) kosten. De bedrijfsarts vervult een meer adviserende rol.

Verzuimregistratiesysteem

Gedurende de eerste twee verzuimjaren hebben instanties als UWV, verzekeraars en arbodiensten regelmatig gegevens over jouw zieke werknemer nodig. Het verzuimregistratiesysteem van Regio-HR geeft deze gegevens automatisch voor je door. Bovendien biedt het systeem overzicht: met één druk op de knop ben je op de hoogte van het aantal verzuimgevallen binnen jouw onderneming, de oorzaken, de duur en de geboden oplossingen.