Financiële planning

Met onze financiële planning maken we een langjarige doortelling van uw verwachte  inkomens- en vermogensontwikkeling op basis van ontwikkelingen uit het verleden, voorzieningen welke u reeds heeft getroffen en actuele plannen en verwachtingen.

In de praktijk zien wij vaak dat ondernemers, maar ook particulieren, niet inzichtelijk hebben wat ze precies geregeld hebben voor de oudedag en welke gevolgen grote besluiten hebben op hun financiële situatie. Daarnaast wordt vaak onvoldoende nagedacht over onplezierige situaties zoals overlijden of het onverhoeds langdurig arbeidsongeschikt geraken.

Om deze reden is het vaak zinvol om een financiële planning op te stellen. Veel behandelde vragen in deze planning zijn:

  • Kan ik eerder stoppen met werken?
  • Past mijn testament nog bij mijn huidige leefsituatie?
  • Dien ik nu meer geld aan de kant te zetten om later van een zorgenloze oudedag te kunnen genieten?
  • Wanneer zou ik het beste mijn onderneming over kunnen dragen en welke voorbereidingen dien ik hier nu voor te treffen?
  • Heb ik nog voldoende inkomen wanneer ik onverhoeds langdurig arbeidsongeschikt raak?
  • Wat zijn de financiële gevolgen wanneer één van ons plots komt te overlijden?
  • Zal ik mijn spaargeld aanwenden om mijn hypotheek deels af te lossen?
  • Kom ik later in de knoop wanneer ik nu een grote gift aan mijn kinderen doe?

Met onze financiële planning geven wij het nodige inzicht om dergelijke vragen te beantwoorden en om ook daadwerkelijk een plan te trekken. Concreet leidt dit tot acties zoals het updaten van het testament, het premievrij maken van pensioenproducten of het inzetten van een gericht verkoop- of overdrachtstraject van de onderneming. Vervolgens evalueren we in de opvolgende jaren in hoeverre de werkelijkheid zich voltrekt als voorzien en kan indien nodig bijgestuurd worden.

Kortom, met onze financiële planning geven wij inzicht in hetgeen reeds geregeld is en de verwachte toekomstige ontwikkelingen. Hiermee creëren wij duidelijkheid en rust en bovendien een document op basis waarvan actie ondernomen kan worden.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op
Marc Lenssen

Heeft u vragen? Neem gerust contact met mij op!

Marc Lenssen
Vennoot

T077 879 54 69
Emarc.lenssen@lenssenadvies.nl

Neem direct contact op
Diensten

Diensten

Hoe presteert mijn onderneming? Maken we winst? Hebben we voldoende liquiditeit? Bedrijfsadministratie is een core business van Lenssen. Onze adviseurs helpen u bij het inrichten van uw administratieve organisatie. Efficiënt, snel en flexibel.

Bekijk onze diensten

Wij maken gebruik van cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft.
Ik accepteer cookies van deze website.