default-header
HomeUitstel van betaling i.v.m. corona

Uitstel van betaling i.v.m. corona

De Belastingdienst heeft de mogelijkheid geboden om uitstel van betaling te verkrijgen wanneer je door de corona-crisis problemen hebt gekregen met het betalen van belastingen. Dit uitstel gold voor 3 maanden. In de meeste gevallen zijn deze 3 maanden voorbij en is daardoor het zogeheten bijzonder uitstel van betaling afgelopen. Dat betekent dat de volgende belastingaangiften en -aanslagen weer op tijd betaald moeten worden, tenzij om verlenging van het uitstel verzocht is.

Heb je het afgelopen half jaar belastingen niet betaald, omdat er uitstel van betaling gold? Deze openstaande belastingen dienen op een later moment ingehaald te worden. Je ontvangt bericht van de Belastingdienst over hoe en wanneer dit zal plaatsvinden.

Wel/niet verlenging

Wanneer geen verlenging van het uitstel is verleend, moet bijvoorbeeld de omzetbelasting over het 3e kwartaal en de omzetbelasting en loonheffingen over september weer op tijd betaald te worden. Deze belastingen dienen namelijk in oktober 2020 voldaan te worden. Indien je verwacht deze belastingen niet op tijd te kunnen betalen, kunnen wij verzoeken om verlenging van het uitstel.

Heb je al verlenging van het uitstel gekregen? Dan geldt er vooralsnog uitstel tot 31 december 2020 en moet pas daarna belastingaangiften en -aanslagen weer op tijd betaald worden. In veel gevallen hebben wij reeds om verlenging verzocht.

Heb je echter nog géén verlenging van het uitstel gekregen of twijfel je hierover? Neem dan vóór 1 november 2020 contact op met je contactpersoon of stuur direct een bericht naar info@lenssenadvies.nl.